Μέσα σε δυσκολες συνθήκες (covid 19) πάρθηκαν αποφάσεις που ο χρόνος θα δείξει αν είναι προς το συμφέρον των πολλών… Ο νόμος πια, είναι σίγουρο ότι σε γενικές γραμμές βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Προσπαθεί να περιορίσει τη δόμηση εκτός σχεδίου, και να περάσει ορισμένες άλλες διατάξεις. Επαναφέρει στο προσκήνιο τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης.

Κάνει όμως διακρίσεις π.χ. διακρίνει την τράπεζα από τον πολίτη οσο αφορά τις τακτοποιήσεις κατ. 5, καταργεί σε περίοδο λίγων χρόνων την εκτός σχεδίου δόμηση χτυπώντας πιο πολύ τους μικροϊδιοκτήτες.
Αντίθετα ευνοεί την ανέγερση πιο μεγάλων τουριστικών εγκαταστάσεων που δεν ταιριάζουν κατ ανάγκη στην Ελληνική πραγματικότητα (για παράδειγμα στη νησιωτική Ελλάδα). Ρισκάρουμε να δούμε στο πουθενά ξενοδοχεία τέρατα!
Η μεταφορά του συντελεστή δόμησης πάλι ένα αγκάθι με απεραντο τρέξιμο και γραφειοκρατία!!!
Η ευθύνη των μηχανικών είναι μεγάλη.
δεν πήραμε θέση στη διαβούλευση του νομοσχεδίου όπως και θα έπρεπε! Δικαιολογίες για τουτο υπάρχουν πολλές. Αναγκαστηκαμε να ασχοληθούμε υποθέσεις μικρότερης σημασίας…
Μου έρχονται στο μυαλό εκτός του covid 19
1. Αδήλωτα τετραγωνικά
2. Λήξη κατηγορίας 5 4495/17
3. Λήξη 4178/13 (αυθαίρετα).
Σκέφτομαι και τις παρατάσεις! Τι κυνήγι είχαμε φάει εκείνες τις μέρες? Τι άγχος?
Λόγω του φόρτου εργασίας λοιπόν δεν πήραμε χαμπάρι τίποτα! ΦΤΑΙΜΕ! Ασχολούμασταν με τα ‘αυθαίρετακια’ και κάτω μας άλλαζε το σύμπαν!! Για αυτό και όντως τα σχόλια στο νομοσχέδιο ήταν πολύ λίγα…
Τό ΤΕΕ πάλι με την ηγεσία του, όπως πάντα απαράδεκτο και πολύ λίγο!
Για τη ώρα λοιπόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Πρέπει να διαβάσουμε το νομοσχέδιο ανατροπή των 180 σελίδων και να προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε πάλι υπέρ του πελάτη.
Η ομάδα του buildnrelax θα βρίσκεται στο πλευρό σας είτε στον συμβουλευτικό – μελετητικό τομέα είτε στον κατασκευαστικό.
Με εκτίμηση
Αρβανιτόγλου Αθανάσιος

Share This Story, Choose Your Platform!