Σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες (της Κτηματολόγιο Α.Ε.)  πρέπει να κινήθουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου Αθηναίων. 

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στο Δήμο της Αθήνας, την 1η Ιουνίου 2020 ξεκινάει η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για ακίνητα εντός του Δήμου της Αθήνας, μέσω της οποίας, μέχρι την 3η Αυγούστου 2020, (ή την 1η Οκτωβρίου 2020 αν είστε κάτοικος εξωτερικού) μπορείτε να ελέγξετε, να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Για να συμμετέχετε στη διαδικασία είναι απαραίτητο να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας μέσω της ιστοσελίδαςwww.ktimatologio.gr.

Στη συνέχεια, αφού επισκεφθείτε το σύνδεσμο

http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx

θα ενημερωθείτε για το πώς έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα τα ακίνητά σας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή των ακινήτων σας και τη νομική πληροφορία τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα κτηματολογικά στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων (μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 – ή την 1η Οκτωβρίου 2020 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβούχώρας έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ να προβεί στις σχετικές αλλαγές, οι οποίες ελπίζεται να ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου. Ανάλογη παράταση με των αυθαιρέτων–τουλάχιστον τετράμηνη –  και για τους ίδιους ακριβώς λόγους  αναμένεται  να δώσει και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διόρθωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών στους δήμους της χώρας που γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  tetragonika.govapp.gr  που λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Και η προθεσμία θα είναι τουλάχιστον τετράμηνη, άρα έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Share This Story, Choose Your Platform!